Uzumlu

Uzumlu is een landelijk gelegen dorpje 15 minuten ten oosten van Fethiye. Er heerst nog de traditionele levensstijl wat extra wordt benadrukt door de authentieke dorps woningen. In Uzumlu wordt nog voornamelijk geleefd van wat het land brengt.

De naam Üzümlü
Uzumlu betekent “druiventuin” of “plaats van druiven”. Eenmaal in Uzumlu geweest begrijpt u meteen de herkomst van de naam. Verspreid over het landschap zijn diverse druiventuinen aangelegd, waarbij de bewoners u van de druiven laten proeven.

Üzümlü is genesteld op een plateau 500 meter boven zeeniveau. In de vallei is deze plaats ingegroeid door dikke pijnboom bossen wat Uzumlu een gezonde lucht en een wonderschoon natuurlijk landschap geeft. Het kleine plaatsje heeft 1765 inwoners en een gezellig centrum. In het rustige centrum zijn eenvoudige winkeltjes en restaurants waar u het echte Turkije nog kunt proeven. Elke vrijdag wordt er markt gehouden in het centrum.

Fethiye ligt 15 minuten rijden en is perfect voor een leuke dag uit. Stranden aan de zee zijn vanaf 20 minuten rijden met de goedkope dolmus te bereiken. Als bonus kunt u er in de bergen ook nog eens skieën. Twintig minuten rijden van Uzumlu kunt u in de winter de besneeuwde helling afduiken.