Meer…

Moskeen. De Cezaryirli moskee is gebouwd door Cezayirli Hasan Pasha in 1791. Hasan Pasha heeft ook verschillende kunst werken gebouwd zoals de Kemer Koprusu (bogen brug), Pasha Herberg in Yayla weg, aquaducten in Yaka naar Fethiye. 

Rots tombes. Likya rots tombes, monumenten uit de lycische periode 4e eeuw voor christus, trekken de aandacht in de stad. Dit zijn de tombes uitgegraven in natuurlijke rotsen, die het symbool voor de stad werden. Amintas, de mooiste en meest magnifieke van de tombes, kan bereikt worden via verschillende lagen. De tombe kan ook gezien worden vanuit de vlakte, en hoe dichter u in de buurt komt hoe groter de bewondering. In het midden gedeelte van de linker pilaar, staat geschreven in het alfabet uit de tijd in de 4e eeuw voor christus, “Herparnias’s son Amintas”. Identificatie van deze persoon is niet duidelijk bekend. Er zijn vele tombes, waardevol om te zien in deze provincie. De meest belangrijke van deze is die toebehoort aan de Lysische periode. De tombe is een vreemde verschijning dit past bij de zee. Er is een rechthoekig, houten streng die doet denken aan inkervingen en een gotische stijl bedekking met bogen op de twee lagen aan de voorkant. 

Kastelen. Het Fethiye kasteel. Van het kasteel ten zuiden van de stad wordt gedacht dat het tot de ridders van st John behoort. Er zijn twee simpele en kleine rots tombes aan de oostkant van de heuvel, en een waterbak met onbekende geschiedenis en een paar teksten in de muur gekrast.