Köycegiz-Dalyan-Dalaman

De stad Köycegiz ligt aan het noordeinde van het gelijknamige meer, en is via een natuurlijk kanaal met de Middellandse Zee verbonden. Deze unieke omgeving  is een beschermd natuur- en dierreservaat. Een met wierookbomen omgeven weg leidt naar het dorpje Dalyan gelegen aan een landinwaartse rivier.

De wirwar van kanalen kunt u makkelijk verkennen per boot; een ware droomwereld glijdt aan u voorbij. Specialiteiten van de restaurants aan het water zijn de overheerlijke verse vismaaltijden. Bovenop de rots ter hoogte van een rivierbocht, uitkijkend over de oude havenstad Caunos, zijn prachtige graven in de rots gehouwen. De Dalyan Delta met een lang gouden zandstrand aan de monding is een natuurreservaat voor zeeschildpadden (Caretta Caretta) en blauwe krabben.

De verrukkelijke jachthaven Ekincik illustreert op pakkende wijze de adembenemende schoonheid van deze regio. Op een half uur rijden van de luchthaven van Dalaman vindt u Sarigerme, met wonderlijke zandstranden en een aangenaam vakantieverblijf dat verscholen ligt tussen de dennenbomen. De beste periode om daar te raften is tussen mei en oktober, dan moet u zeker eens de Dalamanrivier afdalen.De weg naar Fethiye slingert zich langs sterk beboste heuvels. Af en toe vangt u een glimp op van de zee en een tweetal verlaten eilandjes. De Golf van Göcek en de bevallige jachthaven is een van de beste plaatsen om te zeilen. De vele eilanden, inhammen en het hemelsblauwe water maken deze Golf gewoonweg onweerstaanbaar. De ruïnes van Arymaxa, een antieke stad aan de zuidpunt van de golf, grenst aan het azuurblauwe water. Op het Tersane-eiland daartegenover staat onder andere de ruïne van een Byzantijnse scheepswerf.