Hisarönü

Hisarönü is de plek om gezellig uit te gaan in de omgeving van Fethiye in tegenstelling tot de rustige buurman Ovacik. Dit plaatsjes dat compleet tot leven komt in de avonduren ligt op een hoog plateau van het Babadag gebergte omsloten door de hoge groene bergen. Hisarönü ligt aan de Fethiye – Ölüdeniz hoofdweg.

De naam Hisarönü
De naam Hisarönü betekent“voorkant van het kasteel” en refereert aan de lokale ruïne. Het stadje is vooral populair bij Britten die in de zomer de vele restaurants en bars bevolking. Hisarönü heeft een leuke hoofdstraat waaraan het merendeel van de winkels, restaurants en bars ligt. Hier vindt ook het uitgaan plaats dat legendarisch is voor deze regio van Turkije. De hoofdstraat is altijd een en al bedrijvigheid en vol met krioelende toeristen die op de prijs van de plaatselijke producten proberen af te dingen of genieten van de Turkse keuken in een van de vele restaurants.

Door de ligging in de bergen is het in de avonduren aangenaam vertoeven door een verkoelende bries. Het opsnuiven van de gezonde frisse berglucht zal veel toeristen goed doen na een avond van feest.

Hisarönü ligt dichtbij het populaire Ölüdeniz. Daardoor duurt een ritje naar het strand met de minibus maar 10 minuten. Als alternatief kunt u nog naar het kiezelstrand van Belcekiz.

Wilt u wel eens een dagje wat anders zien dan hoeft u maar dichtbij in Fethiye te blijven, waar voor een iedereen genoeg te doen is. De dinsdagmarkt is een echte aanrader. In de omgeving van Hisarönü kunt u uitstekend wandelen. De bekende “Lycian Way”, een wandelroute door Turkije, komt ook langs Hisarönü. Andere activiteiten zijn paintballen in de bossen of een van de vele watersporten op het strand van Ölüdeniz.