Çalis

Çalis is een echt strand resort met een lang zandstrand gebouwd in een scene met een heldere blauwe zee op de voorgrond en een mix van groen en bruin in de bergen op de achtergrond. Zoals het een strand resort betaamt heeft ook Çalis een grote zomer populatie en is het rustig in de winter. Ondanks de drukte in de zomer hangt er in Çalis een ontspannen sfeer en biedt het plaatsje een uitstekende accommodatie aan families en paren.

Çalis strand
Het stadje 5 kilometer ten noorden van Fethiye beschikt over een 2 kilometer lange boulevard waarlangs informele familie hotels in lijn staan, winkels hun koopwaar proberen te slijten en waar restaurants en cafe’s uw gezelligheid garanderen. De promenade loopt langs het mooi zandstrand dat hier en daar lichtelijk vermengd is met kiezels.

Aan het strand lijkt maar geen einde te komen en loopt nog tot ver buiten Çalis. Speciaal op het strand zijn de zeeschildpadden die op verschillende tijden het strand aandoen om hun eieren te leggen. De Careta Careta schildpad is beschermd in Turkije.

Çalis beach staat bekend om twee uitzonderlijk heden. Er waait in de zomer een verkoelende bries door Çalis, heerlijk voor de toeristen, maar pas op voor verbranding en, al vele malen vastgelegd op talrijke kiekjes van de diverse nationaliteiten, de zonsondergang. Het laatste maakt van Çalis een romantisch oord voor paren, die in de avond onder hun strandwandeling kunnen genieten van de zon die langzaam in zee zakt.

In Çalis zelf zijn langs de boulevard gezellige restaurantjes en een paar bars. Voor het nachtleven moet men moet men naar Fethiye zelf of Hisarönü.
Hisarönü is de aangewezen plek om gezellig uit te gaan in de omgeving van Fethiye. Dit plaatsje, dat compleet tot leven komt in de avonduren, ligt op een hoog plateau van het Babadag gebergte omsloten door de hoge groene bergen. Hisarönü ligt aan de Fethiye – Ölüdeniz hoofdweg.